Receptbeskrivning
Rökig chiliburgare med ostsalsa
Ingredienser
för
2 st chipotle-chili
4 st schalottenlök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
600 g vegetarisk färs
1 tsk liquid smoke
1 st äggula(or)
0.5 tsk svartpeppar
2 tsk salt
1 msk grönsaksfond
0.5 st gurka
1 st tomat(er)
4 crispsallad
1 st schalottenlök(ar)
4 st hamburgerbröd
50 g cheese dip
4 st schalottenlök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
600 g vegetarisk färs
1 tsk liquid smoke
1 st äggula(or)
0.5 tsk svartpeppar
2 tsk salt
1 msk grönsaksfond
0.5 st gurka
1 st tomat(er)
4 crispsallad
1 st schalottenlök(ar)
4 st hamburgerbröd
50 g cheese dip
Beskrivning
1. Blötlägg chilifrukterna i hett vatten 3 timmar, kärna ur dem och mixa med 1/2 dl av blötläggningvätskan. Ansa och finhacka schalottenlök och vitlök.
2. Blanda alla ingredienser och forma till biffar, grilla 2-3 minuter på varje sida.
3. Skala gurkan och skär i tunna skivor. Skölj tomat och sallad. Ansa lök. Skiva tomat och lök tunt. Grilla hamburgerbröden lätt.
Servera med cheese dip, rökt majonnäs och ancho bbq-sås.
2. Blanda alla ingredienser och forma till biffar, grilla 2-3 minuter på varje sida.
3. Skala gurkan och skär i tunna skivor. Skölj tomat och sallad. Ansa lök. Skiva tomat och lök tunt. Grilla hamburgerbröden lätt.
Servera med cheese dip, rökt majonnäs och ancho bbq-sås.
Visningar: 361
Inlagt 2012-12-16 13:39:03

