Receptbeskrivning

Dinkelpannkaka med skinka och senapskeso

Ingredienser för
ingredienser
225 g broccoli
4 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk torkad timjan
0.5 tsk salt
8 dl mjölk (gärna 3 %)
4 ägg
180 g strimlad, rökt skinka
1 påse färdigskuren sallad
1 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt till dressingen
0.5 krm peppar till dressingen
senapskeso
250 g keso (cottage cheese)
1 msk dijonsenap
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Tina broccolin om den är fryst. Dela ev stora buketter.
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda mjöl, timjan och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
Fördela broccoli och skinkstrimlor i botten av en smord långpanna ca 30 x 40 cm (för 4 port). Häll över pannkakssmeten. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter tills pannkakan stelnat och fått fin färg. Gör resten under tiden.
Senapskeso: Blanda cottage cheese, senap och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Lägg salladen i en skål. Häll på en dressing av olja, vinäger, salt och peppar.
Servera ugnspannkakan med senapskeso och grönsallad.

För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, byt cottage cheese mot t ex laktosfri crème fraiche eller laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserat mjölkalternativ, ersätt cottage cheese med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Visningar: 501
Inlagt 2012-12-16 20:13:28