Receptbeskrivning

Franska släktens chokladtårta

Ingredienser för
150 g smör
150 g mörk choklad
4 st ägg
2 dl socker
1 tsk vanilj
0.25 tsk salt
2 dl vetemjöl
150 g mörk choklad till garnering
1 msk smör
1 msk vispgrädde


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Smält ihop 150 g smör och 150 g mörk choklad (jag tog Marabous mörka) och låt smeten svalna.
Vispa 4 ägg, 2 dl socker, 1 tsk vanilj och 1/4 tsk salt så att det blir riktigt pösigt.
Rör försiktigt ner chokladsmöret samt 2 dl vetemjöl (obs inget bakpulver i kakan).

Häll i en 24 cm smord och bröad form gärna med löstagbar kant. Grädda 25 min (inte mer!) i 175 graders ugnsvärme.

Smält 150 g mörk choklad och tillsätt 1 msk smör och 1 msk vispgrädde. Bred ut glasyren på kakan.

Visningar: 2557
Inlagt 2012-12-17 19:24:14