Receptbeskrivning

Västerbottenspaj - Västerbotten

Ingredienser för
ingredienser
skal
2.5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0.5 tsk salt
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
fyllning
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
350 g riven västerbottensost
6 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Skal: Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och finfördelat smör. Gärna i matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform. Gör kanten hög. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla skalet.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150°C.
Fyllning: Koka upp mjölk och grädde, ta av från värmen. Blanda i osten, rör om tills den har smält.
Vispa ner äggen i ostblandningen. Krydda med salt och svartpeppar. Häll fyllningen i pajskalet.
Grädda pajen i ca 45 minuter. Servera med t ex kräftstjärtar, kallrökt lax och löjrom.

För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 538
Inlagt 2012-12-17 20:34:48