Receptbeskrivning

Kalle Ankakaka

Ingredienser för
2 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
50 g smör
1.5 dl vatten
3 msk smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula(or)


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Varför den här kakan kallas för Kalle Ankakaka har jag ingen aning om, men
god är den!

10 bitar

1. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt.
2. Blanda mjöl, bakpulver och kakao, rör i det i äggsmeten.
3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
4. Koka upp smöret och vattnet. Häll det i smeten och rör smeten
jämn.
5. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av
ugnen ca 40 minuter.
6. Stjälp upp och låt kakan svalna helt och dela den i två bottnar.
7. Rör ihop smör, florsocker och äggula till en smörkräm. Bred den
över ena bottnen, lägg över den andra och pudra florsocker över kakan.

Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson

Visningar: 691
Inlagt 2012-12-18 11:35:12