Receptbeskrivning
Sockerkaka med vaniljfyllning
Ingredienser
för
Beskrivning
Jättegod mjuk kaka, perfekt bjudkaka. Ser ut som en vanlig sockerkaka men det blir en glad överrasking med kakans saftiga mitt.
Sockerkaka med vaniljfyllning:
•3 ägg
•3 dl socker
•1 dl kokande mjölk
•25g smör
•2 tsk bakpulver
•3dl vetemjöl
Fyllning:
•125g smör
•1 dl mjölk
•4 msk vaniljsocker
Garnering:
Florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp mjölk och smör, tillsätt det i smeten. Blanda bakpulver och mjöl. Blanda i det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad 2-liters form. Grädda kakan i 40 min, låt svalna innan den stjälps upp. Dela kakan på längden till två lika bottnar. Gör fyllningen: Koka smör och mjöl häftigt i ca. 2 min. Rör om så att det inte bränner vid. Ta kastrullen från värmen och blanda i vaniljsockret. Dränk in bottnarna med den heta vaniljmjölken. Lägg ihop bottnarna (vanilj mot vanilj) och sikta florsocker över kakan.
Sockerkaka med vaniljfyllning:
•3 ägg
•3 dl socker
•1 dl kokande mjölk
•25g smör
•2 tsk bakpulver
•3dl vetemjöl
Fyllning:
•125g smör
•1 dl mjölk
•4 msk vaniljsocker
Garnering:
Florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp mjölk och smör, tillsätt det i smeten. Blanda bakpulver och mjöl. Blanda i det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad 2-liters form. Grädda kakan i 40 min, låt svalna innan den stjälps upp. Dela kakan på längden till två lika bottnar. Gör fyllningen: Koka smör och mjöl häftigt i ca. 2 min. Rör om så att det inte bränner vid. Ta kastrullen från värmen och blanda i vaniljsockret. Dränk in bottnarna med den heta vaniljmjölken. Lägg ihop bottnarna (vanilj mot vanilj) och sikta florsocker över kakan.
Visningar: 514
Inlagt 2012-12-18 10:49:38

