Receptbeskrivning

Sockerkaka med vaniljfyllning

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Jättegod mjuk kaka, perfekt bjudkaka. Ser ut som en vanlig sockerkaka men det blir en glad överrasking med kakans saftiga mitt.

Sockerkaka med vaniljfyllning:
•3 ägg
•3 dl socker
•1 dl kokande mjölk
•25g smör
•2 tsk bakpulver
•3dl vetemjöl

Fyllning:
•125g smör
•1 dl mjölk
•4 msk vaniljsocker

Garnering:
Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp mjölk och smör, tillsätt det i smeten. Blanda bakpulver och mjöl. Blanda i det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad 2-liters form. Grädda kakan i 40 min, låt svalna innan den stjälps upp. Dela kakan på längden till två lika bottnar. Gör fyllningen: Koka smör och mjöl häftigt i ca. 2 min. Rör om så att det inte bränner vid. Ta kastrullen från värmen och blanda i vaniljsockret. Dränk in bottnarna med den heta vaniljmjölken. Lägg ihop bottnarna (vanilj mot vanilj) och sikta florsocker över kakan.

Visningar: 233
Inlagt 2012-12-18 11:49:38