Receptbeskrivning

Chokladkaka

Ingredienser för
200 g smör
100 g choklad, mörk (70 %)
2 st ägg
1.75 dl strösocker
2 dl vetemjöl, (120 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk snabbkaffepulver
0.75 msk vatten
50 g smör
100 g choklad, mörk (70 %)
2 msk chokladkross, eller finhackad choklad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°. Låt smör och choklad smälta över vattenbad eller i en kastrull på låg värme. Rör om sparsamt.
2. Vispa ägg och socker pösigt.Blanda ner den smälta chokladblandningen.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner lite i taget i smeten.
4. Fördela smeten i en smord och mjölad form som rymmer ca 1,2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
5. Låt kakan svalna ca 20 min. Stjälp upp den och låt den kallna.
6. Rör ut snabbkaffepulvret med vatten i en kastrull. Lägg i smör och choklad och smält på låg värme till en jämn chokladsmet. Skeda smeten över kakan och strö på chokladkross.

Visningar: 376
Inlagt 2012-12-18 10:53:47