Receptbeskrivning
Chokladkaka
Ingredienser
för
200 g smör
100 g choklad, mörk (70 %)
2 st ägg
1.75 dl strösocker
2 dl vetemjöl, (120 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk snabbkaffepulver
0.75 msk vatten
50 g smör
100 g choklad, mörk (70 %)
2 msk chokladkross, eller finhackad choklad
100 g choklad, mörk (70 %)
2 st ägg
1.75 dl strösocker
2 dl vetemjöl, (120 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk snabbkaffepulver
0.75 msk vatten
50 g smör
100 g choklad, mörk (70 %)
2 msk chokladkross, eller finhackad choklad
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°. Låt smör och choklad smälta över vattenbad eller i en kastrull på låg värme. Rör om sparsamt.
2. Vispa ägg och socker pösigt.Blanda ner den smälta chokladblandningen.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner lite i taget i smeten.
4. Fördela smeten i en smord och mjölad form som rymmer ca 1,2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
5. Låt kakan svalna ca 20 min. Stjälp upp den och låt den kallna.
6. Rör ut snabbkaffepulvret med vatten i en kastrull. Lägg i smör och choklad och smält på låg värme till en jämn chokladsmet. Skeda smeten över kakan och strö på chokladkross.
2. Vispa ägg och socker pösigt.Blanda ner den smälta chokladblandningen.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner lite i taget i smeten.
4. Fördela smeten i en smord och mjölad form som rymmer ca 1,2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
5. Låt kakan svalna ca 20 min. Stjälp upp den och låt den kallna.
6. Rör ut snabbkaffepulvret med vatten i en kastrull. Lägg i smör och choklad och smält på låg värme till en jämn chokladsmet. Skeda smeten över kakan och strö på chokladkross.
Visningar: 376
Inlagt 2012-12-18 10:53:47

