Receptbeskrivning

glögg

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
.||l_ Telenor SE 3G 14:03 9 68 % :|=
Ingredienser:
~ 1 flaska Morbergs röda
o 2-3 kanelstänger
~ 1 vaniljstång
~ 10 st nejlikor
0 1 liten bit färsk ingefära
I 10 kardemummakärnor
0 5 korinter
u Skalet av en kvarts ekologisk apelsin (bara det
färgade)
I 2-3 msk råsocker.
Gör så här:
1. Ta fram en kastrull och håll i vinet. Lägg i
alla ingredienser och rör om. Låt dra över natten.
2. Värm upp till ca 75°C. Använd gärna en termometer.
Om det blir varmare än 78,3°C som är kokpunkten för
alkohol så kokar alkoholen bort, så ha lite marginal til
den temperaturen.
3. Låt stå och dra ca 15 minuter (eller längre). Sila
bort kryddorna. Servera glöggen vid ca 70°C.
4. För er som vill ha lite mer styrka i glöggen, spetsa met
fint brännvin efter behov.

Visningar: 117
Inlagt 2012-12-19 09:43:43