Receptbeskrivning
Julknäck
Ingredienser
för
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
1 frp saffran (á 0,5g)
1 tsk kanel
1 dl kokosflingor
1 tsk ingefära
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
Smaksättnings alternativ
1 tsk pepparkakskrydda 1 frp saffran (á 0,5g)
1 tsk kanel
1 dl kokosflingor
1 tsk ingefära
Beskrivning
Koka upp socker, grädde och sirap i en kastrull under omrörning. Låt därefter smeten koka kraftigt tills temperaturen är 125–130°C beroende på hur fast knäck du vill ha. Rör då och då. Använd en digital kökstermometer eller gör ett kulprov (se Tips) för att kontrollera när den är färdig.
Ta kastrullen från värmen och rör ner valfri smaksättning, blanda noga. Häll genast upp smeten i knäckformar och låt svalna.
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Ta kastrullen från värmen och rör ner valfri smaksättning, blanda noga. Häll genast upp smeten i knäckformar och låt svalna.
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Visningar: 210
Inlagt 2012-12-20 19:51:23

