Receptbeskrivning

Ädelostbollar

Ingredienser för
100 g ädelost
1 dl lätt kesella
100 g valnötter
100 g hasselnötter
1 msk konjak
20 st pepparkakor, krossade
1 msk sesamfrön


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blanda ädelost, kesella och nötterna i en matberedare. Blanda en stund tills det blivit en jämn konsistens.
2. Häll sedan i konjak och blanda igen. Om man inte vill att blandningen inte ska bli så kletig kan man lägga detta i kylen en liten stund.
3. Stoppa in pepparkakorna i en plastpåse och kavla kakorna tills de blivit finkrossade.
4. Blanda pepparkakorna med sesamfrön och häll upp på en tallrik.
5. Forma ädelostblandningen till små "köttbullar" och rulla dessa i pepparkaksblandningen. Ställ sedan bollarna i kylen tills de blivit fasta.

Visningar: 405
Inlagt 2012-12-20 07:17:03