Receptbeskrivning

Kebab med krispig rödkålsbulgur

Ingredienser för
ingredienser
dressing
0.5 citron
1 msk olja
2 tsk flytande honung
0.5 tsk salt
kebab
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 tsk spiskummin
2 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
rödkålsbulgur
3 dl bulgur
0.5 rödkål (à 400 g)
0.5 kruka persilja
250 g körsbärstomater
salt och peppar
till servering
1.5 dl matyoghurt (10 %)


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
Strimla rödkålen med en osthyvel.
Dressing: Blanda rivet citronskal, pressad citronsaft, oljan, honungen och salt. Vänd ner dressingen i rödkålen.
Kebab: Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda nötfärsen med salt, vitlöken, äggen, spiskumminen och sambal oelek. Forma färsen till ”avlånga köttbullar”. Stek dem runt om i olivoljan 8–10 minuter.
Rödkålsbulgur: Blanda bulgurn med rödkålen, finhackad persilja och halverade körsbärstomater. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer pressad citron.
Servera spetten tillsammans med rödkålsbulgurn och en klick matyoghurt som topping.

För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsyoughurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Visningar: 269
Inlagt 2012-12-20 14:37:25