Receptbeskrivning
Ingredienser
för
300 g mörk choklad av god kvalité
2 dl vispgrädde
20 g smör
cacao
2 dl vispgrädde
20 g smör
cacao
Beskrivning
1. ChokladtryffelKoka upp grädde i en kastrull. Hacka under tiden choklad och lägg den i en porslinsskål.
2. Sätt skålen med choklad över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädden till en jämn smet.
3. När chokladsmeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.
4. Häll ut tryfflen på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Eller sätt in den i frysen så går det lite fortare.
5. Forma sedan små chokladtryfflar av smeten, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Eller fyll en spritspåse med smet och spritsa ut små kulor.
6. Rulla varje chokladtryffel i kakao.
2. Sätt skålen med choklad över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädden till en jämn smet.
3. När chokladsmeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.
4. Häll ut tryfflen på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Eller sätt in den i frysen så går det lite fortare.
5. Forma sedan små chokladtryfflar av smeten, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Eller fyll en spritspåse med smet och spritsa ut små kulor.
6. Rulla varje chokladtryffel i kakao.
Visningar: 274
Inlagt 2012-12-20 15:44:53

