Receptbeskrivning
Kyckling med senapspanering
Ingredienser
för
700 g fast potatis
4 st kycklingfiléer, (ca 500 g)
3 dl skånsk senap
2 dl ströbröd
2 msk kycklingfond
4 dl frysta gröna ärter, (240 g)
4 msk hackad persilja
smör + rapsolja
salt + nymald svartpeppar
4 st kycklingfiléer, (ca 500 g)
3 dl skånsk senap
2 dl ströbröd
2 msk kycklingfond
4 dl frysta gröna ärter, (240 g)
4 msk hackad persilja
smör + rapsolja
salt + nymald svartpeppar
Beskrivning
1. Koka potatisen i saltat vatten.
2. Skär kycklingen i fyra bitar per filé. Vänd kycklingbitarna i senap och därefter i ströbröd. Stek i omgångar i 1 msk smör och 2 msk olja i en panna på medelvärme tills de är gyllenbruna och genomstekta. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
3. Skölj ur pannan och häll i vatten. Tillsätt kycklingfond, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll i de frysta ärterna och koka dem i skyn ca 3 min. Vänd i persiljan.
4. Servera kycklingen med potatis och ärtsky.
2. Skär kycklingen i fyra bitar per filé. Vänd kycklingbitarna i senap och därefter i ströbröd. Stek i omgångar i 1 msk smör och 2 msk olja i en panna på medelvärme tills de är gyllenbruna och genomstekta. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
3. Skölj ur pannan och häll i vatten. Tillsätt kycklingfond, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll i de frysta ärterna och koka dem i skyn ca 3 min. Vänd i persiljan.
4. Servera kycklingen med potatis och ärtsky.
Visningar: 668
Inlagt 2012-01-06 13:46:09

