Receptbeskrivning

Kyckling med senapspanering

Ingredienser för
700 g fast potatis
4 st kycklingfiléer, (ca 500 g)
3 dl skånsk senap
2 dl ströbröd
2 msk kycklingfond
4 dl frysta gröna ärter, (240 g)
4 msk hackad persilja
smör + rapsolja
salt + nymald svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka potatisen i saltat  vatten.
2. Skär kycklingen i fyra bitar per filé. Vänd kycklingbitarna i senap och därefter i ströbröd. Stek i omgÃ¥ngar i 1 msk smör och 2 msk olja i en panna pÃ¥ medelvärme tills de är gyllenbruna och  genomstekta. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. 
3. Skölj ur pannan och häll i vatten. Tillsätt  kycklingfond, 2 krm salt och 1 krm peppar.  Häll i de frysta ärterna och koka dem i skyn ca 3 min. Vänd i persiljan. 
4. Servera kycklingen med potatis och ärtsky.

Visningar: 608
Inlagt 2012-01-06 13:46:09