Receptbeskrivning
Kladdkaka med daimgrädde
Ingredienser
för
200 g smör
200 g mörk choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 krm salt
2.5 dl vispgrädde
1.5 msk kakao
1.5 msk florsocker
2 st daim, dubbelförpackningar (à 56 g)
200 g mörk choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 krm salt
2.5 dl vispgrädde
1.5 msk kakao
1.5 msk florsocker
2 st daim, dubbelförpackningar (à 56 g)
Beskrivning
Kladdkaka:1) Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 centimeteri diameter.2) Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.3) Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.4) Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.5) Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.6) Häll smeten i formen och grädda kladdkakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14–15 minuter. Låt svalna helt, kladdkakan kan gärna stå i kylenöver natten.Daimgrädde:1) Lossa kladdkakan ur formen. 2) Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker.3) Krossa daimen grovt och vänd ner det mesta i grädden.4) Bred grädden ovanpå kladdkakan och dekorera med krossad daim.
Visningar: 915
Inlagt 2012-12-21 19:41:07

