Receptbeskrivning

Räkor med curry och tomat

Ingredienser för
skalade räkor
pasta (gärna farfalle)
0.5 purjolök
1 rött äpple
1 msk curry
1 msk smör (eller margarin)
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater (chili)
2.5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar


  20 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Tina räkorna.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa och strimla purjolöken.
Skär äpplet i tärningar.
Fräs purjo, äpple och curry hastigt i matfettet.
Blanda i pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross.
Låt sjuda ca 5 minuter.
Rör ner grädden.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.

Servera med pasta och gärna en sallad.

Visningar: 304
Inlagt 2012-12-22 16:14:54