Receptbeskrivning
Ruccolapaj med soltorkade tomater
Ingredienser
för
pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
fyllning
150 g ruccolasallad
100 g soltorkade tomater
3 st vitlöksklyftor
smör
tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 st ägg
1 dl riven ost
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
fyllning
150 g ruccolasallad
100 g soltorkade tomater
3 st vitlöksklyftor
smör
tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 st ägg
1 dl riven ost
Beskrivning
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten, lite i taget, och arbeta snabbt ihop degen.
Tryck ut degen i en pajform, ca. 24 cm Ø. Nagga med en gaffel. Låt degen vila i kylen i 30 min.
Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. (Sätt på ugnen, 200ºC.) Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca. 10 min.Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten.Grädda i nedre delen av ugnen ca. 30 min.
Tryck ut degen i en pajform, ca. 24 cm Ø. Nagga med en gaffel. Låt degen vila i kylen i 30 min.
Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. (Sätt på ugnen, 200ºC.) Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca. 10 min.Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten.Grädda i nedre delen av ugnen ca. 30 min.
Visningar: 508
Inlagt 2012-12-23 08:26:15

