Receptbeskrivning

Potatis- och morotskaka

Ingredienser för
1 potatis
3 morötter
0.5 dl rapsolja
1 salt


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 175°C.
Skala och skär potatis och morötter i mycket tunna skivor. Använd gärna en mandolin eller matberedare. Blanda med salt och olja i en stor bunke.
Klä en form, ca 12 x 30 cm (för 10 port), med aluminiumfolie så att det går över kanten. Lägg i blandningen och packa den ordentligt. Vik över folien.
Tillaga potatiskakan i ugnen i ca 1 1/2 timme. Känn med en provsticka om potatisen är mjuk rakt igenom för att se om den är klar. Lägg en tyngd ovanpå potatiskakan medan den kallnar. Skär upp i tjocka skivor.
 Före servering: Värm 5–10 minuter i övre delen av ugnen på 225°C.

För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 219
Inlagt 2012-01-06 16:27:26