Receptbeskrivning
inlagd sill
Ingredienser
för
2 st salta islandsfileer
3 dl vatten
2 st röda lökar
1 dl ättiksprit
2 dl socker
10 st kryddpeppar korn
5 st vitpepparkorn
1 st lagerblad
3 dl vatten
2 st röda lökar
1 dl ättiksprit
2 dl socker
10 st kryddpeppar korn
5 st vitpepparkorn
1 st lagerblad
Beskrivning
1. ta ur den hela sillen och lägg den i rikligt med vatten ca 1dygn.
2. skär filerna i 1cm breda bitar.
3. blanda imgredienserna till lagen och låt den koka och sedan kalna.
4. lägg sill och lök i en burk och häll över lagen. låt stå 1dygn.
2. skär filerna i 1cm breda bitar.
3. blanda imgredienserna till lagen och låt den koka och sedan kalna.
4. lägg sill och lök i en burk och häll över lagen. låt stå 1dygn.
Visningar: 715
Inlagt 2012-12-23 13:06:51

