Receptbeskrivning
Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära
Ingredienser
för
st citron
6 st svartrötter ca 400g
3 st hackade schalottenlökar
1 msk smör
1 l hönsbuljong
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk finhackad färsk ingefära
1 dl vispgrädde
svartpeppar, nymald
1 tsk pressad citronsaft
ev. rosmarinkvistar
6 st svartrötter ca 400g
3 st hackade schalottenlökar
1 msk smör
1 l hönsbuljong
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk finhackad färsk ingefära
1 dl vispgrädde
svartpeppar, nymald
1 tsk pressad citronsaft
ev. rosmarinkvistar
Beskrivning
1. Pressa en halv citron i en bunnke med vatten, som ska täcka svartrötterna så att de inte mörknar.
Skala svartrötterna med potatisskalare. Skär dom i småbitar och lägg ner dom i citronvattnet kort därefter.
2. Stek lök och svartrot i smör i en kastrullnågra minuter under omrörning utan att det tar färg.
3. Tillsätt buljongen och rosmarin. Låt sjuda i ca 30min tills svartrötterna är mjuka.
4. Tillsätt ingefära och mixa soppan slät. Blanda i grädde och smaka av med peppar och citronsaft. Garnera ev med färsk rosmarin vid servering.
Skala svartrötterna med potatisskalare. Skär dom i småbitar och lägg ner dom i citronvattnet kort därefter.
2. Stek lök och svartrot i smör i en kastrullnågra minuter under omrörning utan att det tar färg.
3. Tillsätt buljongen och rosmarin. Låt sjuda i ca 30min tills svartrötterna är mjuka.
4. Tillsätt ingefära och mixa soppan slät. Blanda i grädde och smaka av med peppar och citronsaft. Garnera ev med färsk rosmarin vid servering.
Visningar: 572
Inlagt 2012-12-23 15:06:25

