Receptbeskrivning
Crème brûlée
Ingredienser
för
6 st äggulor
1 dl stevia strö
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 st vaniljstång
4 tsk råsocker
1 dl stevia strö
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 st vaniljstång
4 tsk råsocker
Beskrivning
1. Vispa äggulor och socker lätt. Koka upp grädde och mjölk. Häll den varma gräddmjölken över äggblandningen under omrörning. Sila gärna blandningen så försvinner ev äggklumpar.
2. Dela vaniljstången på längden, gröp ur fröna med en knivspets och rör ner dom i smeten. Fördela smeten i 4 ugnssäkra portionsformar à deciliter.
3. Ställ formarna i en långpanna i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i lågpannan upp till halva formarnas höjd. Grädda i 45-60 minuter (den kortare tiden för låga formar). Smeten ska vara lite lös i mitten, den stelnar medan den kallnar. Ställ formarna kallt, gärna över natten.
4. Strö socker över ytan när brûléen är helt kallt. Smält sockret med en liten gasolbrännare tills det fått färg och är knäckigt.
Om du inte har en brännare så kan du smälta sockret högst upp i ugnen i 275grader, med grillen och med ugnsluckan öppen. Färdigt efter 3 minuter. Passa på att så att det inte blir bränt.
2. Dela vaniljstången på längden, gröp ur fröna med en knivspets och rör ner dom i smeten. Fördela smeten i 4 ugnssäkra portionsformar à deciliter.
3. Ställ formarna i en långpanna i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i lågpannan upp till halva formarnas höjd. Grädda i 45-60 minuter (den kortare tiden för låga formar). Smeten ska vara lite lös i mitten, den stelnar medan den kallnar. Ställ formarna kallt, gärna över natten.
4. Strö socker över ytan när brûléen är helt kallt. Smält sockret med en liten gasolbrännare tills det fått färg och är knäckigt.
Om du inte har en brännare så kan du smälta sockret högst upp i ugnen i 275grader, med grillen och med ugnsluckan öppen. Färdigt efter 3 minuter. Passa på att så att det inte blir bränt.
Visningar: 186
Inlagt 2012-12-23 15:39:11

