Receptbeskrivning
Vegetarisk jansson
Ingredienser
för
8 st potatis(ar) skurna i tunna stavar
1 st gul lök(ar) skivad
1 msk ströbröd
3 dl grädde
1.5 krm kryddpeppar, mald
5 st nejlikor, hela
1.5 tsk salt
4 st champinjoner
0.5 krm kanel
0.5 krm kryddpeppar, mald
2 krm salt
1 msk flytande margarin
1 st gul lök(ar) skivad
1 msk ströbröd
3 dl grädde
1.5 krm kryddpeppar, mald
5 st nejlikor, hela
1.5 tsk salt
4 st champinjoner
0.5 krm kanel
0.5 krm kryddpeppar, mald
2 krm salt
1 msk flytande margarin
Beskrivning
1.Koka upp grädden med nejlikor, kryddpeppar och salt. Låt dra i ca 15 min, sila bort nejlikorna och lägg i den skivade löken och koka upp igen. Låt stå och dra tills champinjonerna är stekta.
2.Skär champinjonerna i mindre bitar och fräs dem i flytande margarin. Krydda med kryddpeppar, kanel och salt.
3.Varva champinjoner, lök och potatis i en ugnsfast form. Häll över grädden och strö till sist över ströbröd.
Grädda i ca 1 timme och 10 min i 200 grader
Tips
För att få en "vegansk" jansson kan grädden bytas ut mot "sojagrädde"(Provamel Soya Cuisine) och det flytande margarinet mot mjölkfritt margarin. Se till att ströbrödet inte innehåller mjölk eller ägg!
2.Skär champinjonerna i mindre bitar och fräs dem i flytande margarin. Krydda med kryddpeppar, kanel och salt.
3.Varva champinjoner, lök och potatis i en ugnsfast form. Häll över grädden och strö till sist över ströbröd.
Grädda i ca 1 timme och 10 min i 200 grader
Tips
För att få en "vegansk" jansson kan grädden bytas ut mot "sojagrädde"(Provamel Soya Cuisine) och det flytande margarinet mot mjölkfritt margarin. Se till att ströbrödet inte innehåller mjölk eller ägg!
Visningar: 504
Inlagt 2012-12-25 08:59:38

