Receptbeskrivning
Kantarellsoppa med rostade löjromsticks
Ingredienser
för
kantarellsoppa
300 g kantareller 1 st lök, gul
2 tsk vitlöksklyftor
1 msk smör
2 dl vin, torrt vitt
8 dl svampbuljong
2 dl vispgrädde
2 tsk citron, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
tillbehör
200 g kantareller 1 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan, plockad
löjromsticks
1 st tunnbröd, mjukt 0.25 st rödlök
50 g färskost, naturell
50 g löjrom
0.25 st gurka
0.5 st smörgåskrasse i ask
Beskrivning
En krämig Kantarellsoppa med frisk syra från citronen. Äter du soppan som förrätt räcker den till 6 pers.
1. Sätt ugnen på 200 gr.
2. Skölj kantarellerna noga. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök i smör. Häll på vin. Låt koka i ca 10 min. Mixa slät med en mixerstav. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
3. Skölj kantarellerna till garnering. Stek knapriga i smör. Krydda med salt, peppar och timjan.
4. Skär tunnbrödet i 4 remsor. Lägg dem på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna. Skala och tärna gurkan. Skala och skiva löken. Fördela färskost, gurka och rödlök på sticksen. Spritsa på löjrom och avsluta med att klippa över krasse.
1. Sätt ugnen på 200 gr.
2. Skölj kantarellerna noga. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök i smör. Häll på vin. Låt koka i ca 10 min. Mixa slät med en mixerstav. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
3. Skölj kantarellerna till garnering. Stek knapriga i smör. Krydda med salt, peppar och timjan.
4. Skär tunnbrödet i 4 remsor. Lägg dem på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna. Skala och tärna gurkan. Skala och skiva löken. Fördela färskost, gurka och rödlök på sticksen. Spritsa på löjrom och avsluta med att klippa över krasse.
Visningar: 824
Inlagt 2012-12-26 10:46:16

