Receptbeskrivning

Kantarellsoppa med rostade löjromsticks

Ingredienser för
kantarellsoppa
300 g kantareller
1 st lök, gul
2 tsk vitlöksklyftor
1 msk smör
2 dl vin, torrt vitt
8 dl svampbuljong
2 dl vispgrädde
2 tsk citron, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
tillbehör
200 g kantareller
1 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan, plockad
löjromsticks
1 st tunnbröd, mjukt
0.25 st rödlök
50 g färskost, naturell
50 g löjrom
0.25 st gurka
0.5 st smörgåskrasse i ask


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
En krämig Kantarellsoppa med frisk syra från citronen. Äter du soppan som förrätt räcker den till 6 pers.
1. Sätt ugnen på 200 gr.
2. Skölj kantarellerna noga. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök i smör. Häll på vin. Låt koka i ca 10 min. Mixa slät med en mixerstav. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
3. Skölj kantarellerna till garnering. Stek knapriga i smör. Krydda med salt, peppar och timjan.
4. Skär tunnbrödet i 4 remsor. Lägg dem på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna. Skala och tärna gurkan. Skala och skiva löken. Fördela färskost, gurka och rödlök på sticksen. Spritsa på löjrom och avsluta med att klippa över krasse.

Visningar: 328
Inlagt 2012-12-26 11:46:16