Receptbeskrivning

Pad Thai

Ingredienser för
ingredienser
200 g risnudlar
2 vitlöksklyftor
0.5 purjolök
1 förp böngroddar (à 280 g)
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt och peppar
1 förp frysta thai wokgrönsaker (à 500 g)
3 ägg
1 lime
1 tsk sambal oelek
2.5 msk japansk soja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och finhacka vitlöken. Skölj och strimla purjolöken. Skölj böngroddarna.
Strimla kycklingen och stek den i oljan ca 3 minuter. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
Stek vitlök, purjo och wokgrönsaker. Tillsätt kyckling och böngroddar. Stek alltsammans ytterligare 1 minut.
Knäck äggen i pannan och rör runt tills de stelnat. Pressa i saften av halva limen, och rör ner sambal och soja. 
Servera rätten med resten av limen skuren i klyftor.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek. Rätten innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Visningar: 560
Inlagt 2012-12-26 22:11:08