Receptbeskrivning
Julchokladtryffel med pepparkakskross
Ingredienser
för
1.5 dl vispgrädde
25 g smör
250 g hackad mörk choklad
ca 8 pepparkakor
1 tsk salt
25 g smör
250 g hackad mörk choklad
ca 8 pepparkakor
1 tsk salt
Beskrivning
För 30st.
Koka upp grädde och smör i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.
Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen i kastrullen och rör om tills smeten blivit jämn och blank.
Låt svalna och ställ i kylen ca 1 timme.
Krossa pepparkakorna i en mortel till små smulor.
Forma chokladsmeten till runda bollar och rulla direkt i pepparkakskrosset. Förvara i kylen.
Koka upp grädde och smör i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.
Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen i kastrullen och rör om tills smeten blivit jämn och blank.
Låt svalna och ställ i kylen ca 1 timme.
Krossa pepparkakorna i en mortel till små smulor.
Forma chokladsmeten till runda bollar och rulla direkt i pepparkakskrosset. Förvara i kylen.
Visningar: 270
Inlagt 2012-12-27 22:22:59

