Receptbeskrivning

Ädelostcrème och kryddkokt aprikos på bröd eller pepparkaka

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ädelostcrème och kryddkokt aprikos på bröd eller pepparkaka
Ädelostcrème och kryddkokta aprikoser på pepparkaka eller bröd är lyxiga tapas och precis som det låter en raffinerad kombination. Passar utmärkt att servera tillsammans andra tapas, till exempel med gravlaxröra och skånsk senap.


•

4 port.140 g ädelost
• 1 burk kesella/kvarg (à 250 g, 10 %)
• 1 dl vatten
• 2 msk honung
• 1 kanelstång
• 6 kryddnejlikor
• 1 lagerblad
• 10 torkade aprikoser
Så här gör du
1. Mixa ädelost med kesella till en jämn massa.
2. Koka upp vatten, honung, kanelstång, nejlikor och lagerblad.
3. Dela aprikoserna i halvor. LÃ¥t aprikoserna koka sakta i kryddlagen ca 10 minuter. LÃ¥t aprikoserna kallna i lagen.
4. Bred osten på kavring, pepparkakor eller tunnbröd, lägg en halv aprikos på toppen.
5. Servera gärna tillsammans med andra tapas som t.ex. Gravlaxröra med skånsk senap.

Visningar: 389
Inlagt 2012-12-28 07:51:23