Receptbeskrivning
Mascarponetårta
Ingredienser
för
Beskrivning
Mascarponetårta
En tårta med vuxen smak som blir mastig och inte så söt.
Ingredienser
2 st sockerkaksbottnar
4 st äggulor
2.30 dl socker
500 g mascarponeost
3 st gelatinblad
1 dl vatten
4 msk espressopulver
3 msk konjak
5 dl vispgrädde
1 msk kakao
1 msk florsocker
Form med löstagbar kant
FOTO: TV4
Gör så här
1. Vispa ägg och socker fluffigt, häll i mascarponeost och vispa kraftigt.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
3. Tag 1 dl vatten häll ner espressopulver. Lägg ner gelatinbladen och värm tills de smälter, tillsätt konjak.
4. Vispa grädde och blanda med ostsmeten.
5. Häll kaffeblandningen på tårtbottnarna och lägg ostsmeten mellan.
6. Börja med en tårtbotten och häll på hälften av kaffeblandningen, bred sedan ut hälften av ostsmeten, upprepa med en ny tårtbotten.
7. Pudra först florsocker sedan kakao överst.
8. Ställ i frysen 1 timme före servering eller frys in och plocka fram före servering.
En tårta med vuxen smak som blir mastig och inte så söt.
Ingredienser
2 st sockerkaksbottnar
4 st äggulor
2.30 dl socker
500 g mascarponeost
3 st gelatinblad
1 dl vatten
4 msk espressopulver
3 msk konjak
5 dl vispgrädde
1 msk kakao
1 msk florsocker
Form med löstagbar kant
FOTO: TV4
Gör så här
1. Vispa ägg och socker fluffigt, häll i mascarponeost och vispa kraftigt.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
3. Tag 1 dl vatten häll ner espressopulver. Lägg ner gelatinbladen och värm tills de smälter, tillsätt konjak.
4. Vispa grädde och blanda med ostsmeten.
5. Häll kaffeblandningen på tårtbottnarna och lägg ostsmeten mellan.
6. Börja med en tårtbotten och häll på hälften av kaffeblandningen, bred sedan ut hälften av ostsmeten, upprepa med en ny tårtbotten.
7. Pudra först florsocker sedan kakao överst.
8. Ställ i frysen 1 timme före servering eller frys in och plocka fram före servering.
Visningar: 424
Inlagt 2012-12-28 07:55:02

