Receptbeskrivning

Portvinsbräserad kycklingfilé

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Portvinsbräserad kycklingfilé
Portvinsbräserad kycklingfilé med rotselleripuré och smörglaserade morötter
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
1 krm vitpeppar
4 tsk ljus senap
4 st stora skivor lufttorkad skinka eller rökt skinka
0.5 dl vetemjöl
2 tsk paprikapulver
2 tsk salt
2 msk smör
2.5 dl portvin
2 msk soja
1 msk koncentrerad kycklingfond
125 g smör
Steksnöre
Rotselleripuré 500 g rotselleri
4-5 st potatisar
2 msk smör
0.5 dl grädde
Salt
Vitpeppar
2 st stora morötter eller gärna babymorötter
2 msk smör


FOTO: TV4
Gör så här
1. Kyckling
Skär upp kycklingen på längden, vik ut och platta till en schnitzel. Krydda med vitpeppar och stryk ut cirka 1 tsk senap på varje schnitzel.
2. Lägg en skiva skinka på varje kyckling och rulla ihop dem. Knyt ihop med snöre så att de håller ihop.
3. Blanda mjöl, paprika och salt på ett fat och rulla kycklingen i blandningen.
4. Bryn kycklingen i smöret i en panna med lock tills de fått fin färg.
5. Slå på vin, soja och fond och bräsera sakta under lock i 10-12 minuter.
6. Lyft upp kycklingen och linda in i folie så att de håller sig varma.
7. Koka ihop vinskyn så att det blir kvar ca 1 ½ dl.
8. Vispa i smöret till en simmig sås.
9. Tag bort snöret från kycklingen och skär i tjocka skivor.
10. Rotselleripuré
Skala selleri och potatisen, skär i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten. Pressa eller mosa och vispa i grädde och smör. Smaka av med salt och vitpeppar
11. Smörglaserade morötter
Skär morötterna i klyftformade bitar och koka 3-5 minuter i lättsaltat vatten. Vid servering värms och glaseras morötterna i smält smör.
12. Fördela rotselleripurén i mitten på tallriken. Slå såsen som en spegel runt och placera ut kyckling och morötter runt om.

Till detta bjöd jag på AC/DC Highway to hell som är ett gott Cabernet Sauvignon-vin

Visningar: 1129
Inlagt 2012-12-28 07:56:53