Receptbeskrivning

Rostad paprikasoppa med osttimbal

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Rostad paprikasoppa med osttimbal
En härlig som blandar hetta i soppan med en lenare smak i osttimbalen. Soppan går bra att förbereda dagen före.
Ingredienser
Paprikasoppa 5 st stora röda paprikor
Olja till pensling
1 st stor gul lök
2 msk olivolja
2 msk smör
4 st vitlöksklyftor
0.5 tsk chilipulver
0.75 tsk mald spiskummin
2 tsk mald koriander
2 st grönsaksbuljongtärningar
6 dl vatten
0.5 tsk salt
Några drag med svartpeppar från kvarnen
Osttimbaler 2 st ägg
2 dl gräddfil
0.5 tsk salt
150 g västerbottensost
1 dl gräddfil
En kvist färsk koriander
4 skivor grovt smörstekt bröd
Sallader av olika slag och ev krasse eller salladsskott


FOTO: TV4
Gör så här
1. Soppa
Olja paprikorna och rosta de svartbruna i ugnen på 250 grader ca 10 minuter.
2. Ta ut dem och låt dem svalna inlindade i papper, dra av skalet när de svalnat.
3. Hetta upp smör och olja, hacka lök och vitlök och låt dem svettas tillsammans med kryddorna cirka 10 minuter.
4. Tillsätt de skalade paprikorna i bitar samt vatten och buljongtärningar.
5. Koka sakta i 20 minuter. Kör till puré i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
6. Osttimbaler
Smöra eller lägg bakpapper i småportionsformar.
7. Rör ihop ägg, gräddfil, salt och fördela i formarna.
8. Skär osten i centimeterstora kuber och fördela. Grädda i ugnen 200 grader cirka 15 minuter. Låt vila någon minut.
9. Smörstek brödet. Lägg sallad på en assiett sedan det smörstekta brödet.
10. Stjälp upposttimbalen på brödet. Häll upp soppan och klicka eller ringla gräddfil försiktigt på, garnera med korianderkvist.

Jag bjöd på ett Kallholmens Öl men det skulle även passa med ett Chardonnay-vin

Visningar: 470
Inlagt 2012-12-28 08:57:56