Receptbeskrivning

Flamberad fläskfile

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
600 gr fläskfile

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

2 msk smör

1/2 dl konjak

1 grönsaksbuljongtärning

3 dl creme fraiche

1 pressad vitlöksklyfta

4-5 tsk fransk senap

1/2 dl hackad gräslök

1/2 dl hackad persilja

1 ask kryddkrasse

Putsa och skär fläskfilen i skivor , bryn i smör på högvärme.

Slå på konjak och tänd på, komihåg att slå av köksfläkten annars kan man måsta ringa 112 och det är
pinsamt.

När konjaken brunnit ut krydda med svartpeppar.

Tillsätt creme fraice och smula ner buljongtärningen och låt koka upp.tillsätt vitlöken och smaka av
med salt.

Låt allt puttra i några minuter, tillsätt senap och hackade örter och rör i 1 msk kallt smör.

Servera med pressad potatis

Visningar: 736
Inlagt 2012-12-28 09:16:53