Receptbeskrivning
Flamberad fläskfile
Ingredienser
för
Beskrivning
600 gr fläskfile
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
1/2 dl konjak
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
4-5 tsk fransk senap
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad persilja
1 ask kryddkrasse
Putsa och skär fläskfilen i skivor , bryn i smör på högvärme.
Slå på konjak och tänd på, komihåg att slå av köksfläkten annars kan man måsta ringa 112 och det är
pinsamt.
När konjaken brunnit ut krydda med svartpeppar.
Tillsätt creme fraice och smula ner buljongtärningen och låt koka upp.tillsätt vitlöken och smaka av
med salt.
Låt allt puttra i några minuter, tillsätt senap och hackade örter och rör i 1 msk kallt smör.
Servera med pressad potatis
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
1/2 dl konjak
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
4-5 tsk fransk senap
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad persilja
1 ask kryddkrasse
Putsa och skär fläskfilen i skivor , bryn i smör på högvärme.
Slå på konjak och tänd på, komihåg att slå av köksfläkten annars kan man måsta ringa 112 och det är
pinsamt.
När konjaken brunnit ut krydda med svartpeppar.
Tillsätt creme fraice och smula ner buljongtärningen och låt koka upp.tillsätt vitlöken och smaka av
med salt.
Låt allt puttra i några minuter, tillsätt senap och hackade örter och rör i 1 msk kallt smör.
Servera med pressad potatis
Visningar: 1303
Inlagt 2012-12-28 08:16:53

