Receptbeskrivning
Prosciutto med melon och ricottaost
Ingredienser
för
Beskrivning
Prosciutto med melon och ricottaost
*
* * *
* Till 4 personer
Ingredienser
8-12 tunna skivor prosciutto (ca 250 g)
250 g ricottaost
1/2 melon
Ricottaost:
1 liter standardmjölk, 3 %
2-3 msk nypressad citronsaft
Till servering:
melon, i tunna skivor
oliver
grissinistänger
*
*
*
*
*
*
Gör så här:
1. Ricottaosten: Hetta upp mjölken till första kokbubblan. Dra kastrullen från plattan. Tillsätt citronsaften, en matsked i taget. Rör om försiktigt tills mjölken flockar sig.
2. Sila mjölkmassan genom finmaskig trådsil eller placera en tunn bomullshandduk i ett durkslag. Låt rinna av någon timme tills all vassla runnit igenom.
3. Skär melonen i tärningar. Spara några skivor till serveringen.
4. Blanda ricottaosten med samma mängd tärnad melon. Rulla in blandningen i den lufttorkade skinkan precis före servering. Servera 2–3 skinkrullar per person beroende på storleken på skinkan. Gör en vacker uppläggning med skinkrullarna varvat med tunna melonskivor och svarta oliver.
*
*
*
*
*
Tips
Ricottaost är det italienska namnet på färskost gjord på komjölk. Detta är en utmärkt bjudrätt som kan förberedas långt i förväg. Det är bara att rulla in osten i skinkan och lägga upp på fat innan serveringen.
*
Visningar: 636
Inlagt 2012-12-28 09:03:21

