Receptbeskrivning

Gubbröra

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Gubbröra
En sillrätts-klassiker man aldrig tröttnar på är gubbröran. Ett måste året om men framförallt i juletid. Laga och njut denna läckra gubbröra på en bit knäcke eller kavring.
.Ingredienser1 port.3 port.3 port.4 port.
4 port.
.
Ingredienser
.•2 ägg
•2 ansjovisfiléer
•4 msk majonnäs
•1/2 burk löjrom (1/2 burk motsvarar 40 g)
•1 msk finskuren gräslök
•2 skivor danskt rågbröd
•dillkvistar till garnering.Så här gör du

1.Hårdkoka äggen. Skölj dem i kallt vatten så att de svalnar. Skala och finhacka ägg och ansjovis.
2.Blanda ägg, ansjovis, majonnäs, 1 msk löjrom (för 4 port) och gräslök i en bunke.
3.Dela bröden på mitten. Fördela röran på brödskivorna. Garnera med dillkvistar och resten av löjrommen. Lägg upp på tallrikarna.

Visningar: 140
Inlagt 2012-12-28 12:07:07