Receptbeskrivning

Chicken parmigiano

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Chicken Parmigiano - Kyckling med parmesan
Klassisk kycklingrätt med krispig parmesanpanering.


Ingredienser

Panerad kyckling
3 st kycklingfileér
3 st äggulor
0.5 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
2 dl riven parmesanost
50 gram smör
1 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar

Parmesansås
2 dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost
1 nypa salt och peppar
0.5 st Kyckling buljongtärning
1 msk mjöl till redning

Syrlig tomatsås
0.75 burk Barilla Basilico tomatsås
3 msk mango chutney
2 msk balsamicovinäger
2 tsk citronjuice
1 nypa grovmalen svartpeppar
Instruktioner
1. Skölj av kycklingfileérna och dela dem på "längden" så de blir hälften så tjocka. (eller köp tvådelade fileér) Salta och peppra båda sidorna.

2. Vispa upp de 3 äggulorna i en tallrik. Rör ihop ströbrödet och parmesanosten i en djup tallrik. Vänd först kycklingen i mjölet, sedan i äggulorna och till sist i ströbrödsparmesanen.

3. Fräs upp smöret och oljan och lägg i kycklingen när smöret tystnat. Stek på ganska hög värme på båda sidor tills de har lagom färg. Sänk värmen ordentligt och låt fileérna vila till sig i 5-8 minuter. (Om du känner dig osäker på när de är färdiga, snitta lite och kontrollera att köttsaften är ofärgad)

4. Koka upp alla ingredienserna till parmesansåsen, red av den och låt puttra under tiden kycklingen blir klar.

5. Koka upp alla ingredienserna till tomatsåsen, låt puttra under tiden kycklingen blir klar.

Visningar: 420
Inlagt 2012-12-28 12:16:41