Receptbeskrivning

Crème a l’Orange - chokladkräm med apelsin

Ingredienser för
100 g mörk choklad (jag anv?nde 75% kakaohalt men det g?r bra med en mildare variant eller mj?lkchoklad)
2 msk apelsinskal
2 st äggula(or)


  15 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Till 4 små portionsglas:

Man kan tro att det här ska smaka jättemycket kaffe men det gör det inte, kaffet förstärker snarare chokladsmaken.

1. Finhacka chokladen och riv apelsinskalet (bara det gula). Lägg choklad och skal i en stavmixerbunke.
2. Tillsätt kaffet - som måste vara riktigt kokhett, det är viktigt! Låt chokladen smälta, rör sedan om så att det inte finns klumpar. Stavmixa någon sekund.
3. Tillsätt äggulorna och stavmixa direkt. Se upp så att det inte blir klumpar av äggen! Blir det klumpar så silar du bara smeten.
4. Häll upp smeten i 4 små glas och kyl i en timme.

Recept och foto: Linnea Swärd

Visningar: 408
Inlagt 2012-12-28 16:14:56