Receptbeskrivning
Crème a l’Orange - chokladkräm med apelsin
Ingredienser
för
100 g mörk choklad (jag anv?nde 75% kakaohalt men det g?r bra med en mildare variant eller mj?lkchoklad)
2 msk apelsinskal
2 st äggula(or)
2 msk apelsinskal
2 st äggula(or)
Beskrivning
Till 4 små portionsglas:
Man kan tro att det här ska smaka jättemycket kaffe men det gör det inte, kaffet förstärker snarare chokladsmaken.
1. Finhacka chokladen och riv apelsinskalet (bara det gula). Lägg choklad och skal i en stavmixerbunke.
2. Tillsätt kaffet - som måste vara riktigt kokhett, det är viktigt! Låt chokladen smälta, rör sedan om så att det inte finns klumpar. Stavmixa någon sekund.
3. Tillsätt äggulorna och stavmixa direkt. Se upp så att det inte blir klumpar av äggen! Blir det klumpar så silar du bara smeten.
4. Häll upp smeten i 4 små glas och kyl i en timme.
Recept och foto: Linnea Swärd
Man kan tro att det här ska smaka jättemycket kaffe men det gör det inte, kaffet förstärker snarare chokladsmaken.
1. Finhacka chokladen och riv apelsinskalet (bara det gula). Lägg choklad och skal i en stavmixerbunke.
2. Tillsätt kaffet - som måste vara riktigt kokhett, det är viktigt! Låt chokladen smälta, rör sedan om så att det inte finns klumpar. Stavmixa någon sekund.
3. Tillsätt äggulorna och stavmixa direkt. Se upp så att det inte blir klumpar av äggen! Blir det klumpar så silar du bara smeten.
4. Häll upp smeten i 4 små glas och kyl i en timme.
Recept och foto: Linnea Swärd
Visningar: 760
Inlagt 2012-12-28 15:14:56

