Receptbeskrivning
Mjuk LCHF-Chokladkaka
Ingredienser
för
125 g smör
4 st ägg
5 msk kakao
1 dl mandelmjöl
0.75 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
4 st ägg
5 msk kakao
1 dl mandelmjöl
0.75 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
Beskrivning
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser (inkl. grovhackad choklad) med äggulorna och blanda med det smälta smöret. Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Vispgrädden ska vispas så den får en riktikgt tjock konsistens. Rör försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten. Häll i en bröad (mandelmjöl) brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter. Börjar kakan få för mycket färg, sänk värmen till 150 grader och låt kakan stå kvar lite längre tills den blir helt fast.
Visningar: 662
Inlagt 2012-12-28 15:17:07

