Receptbeskrivning

Bacontryfferad fläskfilé

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
:-:
öeïïleraa mea ugnsuurcuu. 1 uwW..t,t,-.,.... .~
BAQONTRYFFERAD
FLASKFILE MED
SHLIIQIYSKX _,__ _77 _
Rödlöken som bakas med
smör slår ut som en blom-
ma, potatisen är gräddig
och den milda fläskfilén får
en lätt rökt smak av bacon.
Till 4 personen
ca 600 gfärsk fläskfilé
1-2 röd spansk peppar
2 skivor bacon
1 tsk salt
2 msk smör
ca 2 dl blötlagd shiitake
eller flirvälld
karljohanssvamp
2 dl torr sherry + 1 dl
vatten
1 tsk soja
Rödlölsblomma:
4 medelstora rödlökar
4-8 msk smör
Griddkolct potatis:
6-8 potatisar
2 dl mellangrädde, eller
+ vatten
1/2 tsk salt
I krm muskot
,_p.~>.. “ f ~ ~ ..
>.¿;.;$<^-:.<,g: . _ _;
Gör så här:
1. Blötlägg den torkade shiitakesvampen
ca en halvtimme.
2. Värm ugnen till 200°. Skala lökflfflfl.
skär av mycket lite i botten och 31agOl mel
av toppen och ruta löken uppiiran, men så
att den håller ihop,
3, Lägg en smörklick på varje lök °°h
ugnsbaka den 1 timme. Lägg på àflfll-1 en
smörklick när en halvtimme gatt.
4. Snitta fläskfilén på längden. Vik upp
den, krydda med finhackad peppar och
lagg i bacon. Vik ihop och bind om med
bomullsgarn eller fäst med tandpetare.
5. Skala och skär potatisen i tärningar. Ko-
ka den nästan färdig i vatten 10-15 mi-
nuter. Sila upp och koka den mjuk och
krämig i grädden. Smaka av med salt och
muskot.
6. Bryn fläskfilén runtom i smör. Salta
den.
7. Klipp de sega skaften av shiitakesvam-
pama, krama ur och lägg hattarna eller
förvälld karljohan i pannan bredvid fläsk-
filén. Fräs ytterligare några minuter och
tillsätt sedan sherry, vatten och soja.
8. Smaka av sältan, täck med lock och brä-
sera 5-10 minuter tills filén beräknas va-
ra nått genornkokt.
9. Ta upp och låt köttet vila någon minut
i folie innan det skärs upp på snedden. ;
Servera med tillbehören och bjud sak»
kvarn tilllöken. f = A 1. .;,<¿
* ~ i/

Visningar: 735
Inlagt 2012-12-29 10:38:38