Receptbeskrivning

Grillad oxfilé med skaldjursspett - Surf and Turf

Ingredienser för
4 st oxfilé à 120 g
8 langust (eller 8 jätteräkor)
8 st pilgrimsmusslor
4 st ostron
4 st grillspett av bambu eller andra spett
salt och peppar
potatis(ar) bakad med gräddfil och gräslök
grönsallad


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Krydda köttet med krossad svartpeppar.

2. Trä langustbitar och pilgrimsmusslor på fyra spett och salta. Stek dem i stekpannan. Ta ostronen ur skalen och fritera eller stek dem. Trä dem på spettet före servering.

3. Salta köttet och stek eller grilla oxfilén till önskad genomstekningsgrad.

4. Lägg köttet på tallrikar och toppa med skaldjursspetten. Servera med bakad potatis och grönsallad.

Recept: Neil Ponsonby


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 238
Inlagt 2012-12-29 12:00:07