Receptbeskrivning
Vitvinssås
Ingredienser
för
1 tsk rapsolja
1 st schalottenlök, finhackad
0.5 dl torrt vitt vin
1 dl mellanmjölk
1 dl matlagningsgrädde
1 msk fiskfond (bong), koncentrerad
1 msk hummerfond (bong), koncentrerad
1 krm strösocker
1 msk maizena redning, för ljusa såser
1 st schalottenlök, finhackad
0.5 dl torrt vitt vin
1 dl mellanmjölk
1 dl matlagningsgrädde
1 msk fiskfond (bong), koncentrerad
1 msk hummerfond (bong), koncentrerad
1 krm strösocker
1 msk maizena redning, för ljusa såser
Beskrivning
1. Fräs löken i oljan ett par minuter utan att den tar färg. Tillsätt vin, mjölk, grädde, fisk- och hummerfond och strösocker. Sjud på svag värme utan lock 5 minuter.
2. Sila av löken. Red av med maizena redning. Ge såsen ett uppkok före servering.
Visningar: 458
Inlagt 2012-12-29 11:06:50

