Receptbeskrivning
Ragu på fläsklägg med linser och rotfrukter
Ingredienser
för
1.5 kg fläsklägg, rimmad
4 l vatten
2 st lagerblad
5 st kryddpepparkorn
5 st vitpepparkorn
1 tsk timjan, torkad
1 st gul lök, liten
200 g gröna linser, ca 3 dl
1.5 l hönsbuljong, tärning
3 st vitlöksklyftor
150 g morötter
150 g rotselleri
200 g kålrot
200 g palsternackor
50 g smör
1 bladpersilja
4 l vatten
2 st lagerblad
5 st kryddpepparkorn
5 st vitpepparkorn
1 tsk timjan, torkad
1 st gul lök, liten
200 g gröna linser, ca 3 dl
1.5 l hönsbuljong, tärning
3 st vitlöksklyftor
150 g morötter
150 g rotselleri
200 g kålrot
200 g palsternackor
50 g smör
1 bladpersilja
Beskrivning
1. Blötlägg linserna 3 timmar i kallt vatten. Koka dem sedan i hönsbuljong 20 min tillsammans med vitlöksklyftorna.
2. Koka fläskläggen i 4 liter vatten, kryddor och gul lök skuren i klyftor tills köttet är riktigt mört, det tar ca 1 1/2 tim. Lossa sedan köttet från benen. Skär bort svål och fett. Skär köttet i mindre bitar.
3. Ansa rotfrukterna och skär dem i 2 cm stora tärningar. Sila av hönsbuljongen från linserna och koka rotfrukterna mjuka i den. Lägg i köttet och linserna, ta bort vitlöksklyftorna. Hetta upp och vänd ner smör och strimlad persilja.
2. Koka fläskläggen i 4 liter vatten, kryddor och gul lök skuren i klyftor tills köttet är riktigt mört, det tar ca 1 1/2 tim. Lossa sedan köttet från benen. Skär bort svål och fett. Skär köttet i mindre bitar.
3. Ansa rotfrukterna och skär dem i 2 cm stora tärningar. Sila av hönsbuljongen från linserna och koka rotfrukterna mjuka i den. Lägg i köttet och linserna, ta bort vitlöksklyftorna. Hetta upp och vänd ner smör och strimlad persilja.
Visningar: 476
Inlagt 2012-01-07 15:03:39

