Receptbeskrivning
Sockerkaka utan ägg
Ingredienser
för
50 g smör
4.5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 dl mjölk
4.5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölken och till sist det smälta smöret. Rör om till en jämn smet. Häll ner smeten i en smord och ströbröds strödd sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka om den är klar, är den kladdig så behöver den lite mer tid. Låt svalna lite innan den vänds upp och ner.
Visningar: 417
Inlagt 2012-12-29 18:01:25

