Receptbeskrivning
Rulltårta utan ägg
Ingredienser
för
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
50 g smör
2 dl mjölk
hallonsylt
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
50 g smör
2 dl mjölk
hallonsylt
Beskrivning
Blanda alla de torra ingredienserna. Smält smöret och häll i mjölken och värm blandningen. Häll blandningen över de torra ingredienserna och rör om till en slät smet. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i 250 grader i ca 5 min.
Ta ut kakan ur ugnen, strö över socker och vänd/stjälp sedan upp kakan på papper. Låt kakan kallna. Bred på ett lager sylt och rulla ihop på längden.
Förvara kallt tills den ska skäras upp.
Grädda i ugnen i 250 grader i ca 5 min.
Ta ut kakan ur ugnen, strö över socker och vänd/stjälp sedan upp kakan på papper. Låt kakan kallna. Bred på ett lager sylt och rulla ihop på längden.
Förvara kallt tills den ska skäras upp.
Visningar: 55108
Inlagt 2012-12-29 19:43:13