Receptbeskrivning

Spenatpaj med fårost

Ingredienser för
Pajdeg
75 g smör
2 dl vetemjöl
3 dl kvarg
Fyllning
250 g fryst spenat
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
10-12 st marinerade soltorkade tomater
0.5 dl färsk basilika
100 g fårost
2 st ägg
2 dl mjölk
1.5 dl riven ost, 17 % fett
0.5 tsk salt
peppar


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Pajskal:
Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.

Tina spenaten lite och skär den grovt. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet. Skär/klipp tomaterna i små bitar, hacka basilikan, smula fårosten och fördela allt över spenaten.

Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.

Visningar: 287
Inlagt 2012-12-29 20:57:22