Receptbeskrivning

Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka

Ingredienser för
ingredienser
900 g fast potatis
2 msk ättiksprit , 12%
2 msk strösocker
1 dl vatten
0.5 gurka
2 msk hackad persilja
salt och peppar
2 dl mjölk , gärna 1,5%
0.5 dl ströbröd
ca 400 g kycklingfärs
1 ägg
170 g majskorn
1 msk smör eller margarin
0.5 tsk majsstärkelse (maizena)
1.5 matlagningsgrädde
0.5 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (.5 h
2 tsk soja


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Gör så här - texten är avsedd för 4 portioner.

Koka potatisen i saltat vatten.
Blanda en lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör tills sockret löst sig. Skölj gurkan. Hyvla den tunt och vänd ner. Vänd ner persiljan precis före servering. Salta och peppra.
Rör ihop 1 dl mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter.
Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till fyra biffar. Stek dem i matfettet i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70˚C. Ta upp biffarna ur stekpannan.
Blanda majsstärkelsen med 1 dl mjölk. Rör ner mjölkblandningen, grädden och smulad buljongtärning eller fond i stekpannan Låt det koka upp under omrörning. Häll i sojan. Lägg biffarna i såsen och låt det puttra ca 5 minuter.
Servera kycklingbiffarna med potatisen och gurkan.

För alla
Kontrollera noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölken mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: Uteslut ägget.

Visningar: 352
Inlagt 2012-12-30 08:50:05