Receptbeskrivning
Kyckling i kokosmjölk med nudlar
Mats Hellis via Ica.se
Ingredienser
för
4 prt äggnudlar
2 st röda paprikor
2 st vitlöksklyftor
1 st purjolök
600 g kycklingfilé
2 msk matolja
1 msk curry
1 msk strösocker
400 ml kokosmjölk
3 dl hönsbuljong
1 st lime
salt och peppar
2 st röda paprikor
2 st vitlöksklyftor
1 st purjolök
600 g kycklingfilé
2 msk matolja
1 msk curry
1 msk strösocker
400 ml kokosmjölk
3 dl hönsbuljong
1 st lime
salt och peppar
Beskrivning
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala, finhacka vitlöken, ansa och strimla purjolöken.
Skär kycklingfilén i skivor.
Bryn kycklingen i oljan i en gryta, plocka upp den och lägg på en tallrik. Lägg i paprika, vitlök och purjolök i grytan, fräs i ca 2 minuter tillsammans med curry och socker.
Tillsätt kokosmjölk, buljong och lägg i kycklingen. Koka sakta ca 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och pressad limejuice.
Servera med nudlarna.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Glutenfri: använd ris- eller glasnudlar.
Äggfri: använd ris- eller glasnudlar.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala, finhacka vitlöken, ansa och strimla purjolöken.
Skär kycklingfilén i skivor.
Bryn kycklingen i oljan i en gryta, plocka upp den och lägg på en tallrik. Lägg i paprika, vitlök och purjolök i grytan, fräs i ca 2 minuter tillsammans med curry och socker.
Tillsätt kokosmjölk, buljong och lägg i kycklingen. Koka sakta ca 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och pressad limejuice.
Servera med nudlarna.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Glutenfri: använd ris- eller glasnudlar.
Äggfri: använd ris- eller glasnudlar.
Visningar: 646
Inlagt 2012-12-31 12:03:12

