Receptbeskrivning

Vintersallad med brysselkål och fetaost

Ingredienser för
ingredienser
3 dl hel bulgur
6 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar el
500 g brysselkål
1.5 msk strösocker
0.5 msk vitvinsvinäger
0,8dl vatten
1 msk smör eller margarin
0.5 tsk salt
1 krm peppar
2 apelsiner
50 g valnötter
0.5 kruka hackad persilja
2 msk olivolja
1 krm peppar till bulgurblandningen
salt till bulgurblandningen
150 g fetaost
ca 400 g picknicklår av kalkon


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Koka bulgurn i buljongen enligt koktidsangivelsen på förpackningen. Gör resten under tiden.
Ansa, skölj och skär brysselkålen i halvor. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten 3–5 minuter. Häll av och låt ånga av.
Vispa ihop socker, vinäger och vatten tills sockret löst sig. Stek brysselkålen i matfettet ca 2 minuter i en stekpanna tills den fått fin färg. Häll på vinägerblandningen. Rör om och låt all vätska koka in. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Skala apelsinerna med kniv. Skär ut hinnfria filéer. Grovhacka valnötterna.
Blanda bulgur, brysselkål och persilja med oljan och peppar i en skål. Smaka av med salt.
Lägg bulgurblandningen på ett stort fat. Toppa med apelsin, valnötter och smulad fetaost. Servera med kalkonköttet i skivor.

För alla
Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med glutenfritt gryn, t ex glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, uteslut fetaosten.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
 

Visningar: 305
Inlagt 2012-12-31 16:36:07