Receptbeskrivning
Kycklinggulasch
Ingredienser
för
baguette (ugns baguette)
1 gul lök 1 vitlöksklyfta
400 g fast potatis
2 röda paprikor
1 msk olja
1 tsk hel kummin
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater (chili)
7.5 dl hönsbuljong
600 g kycklingfilé
salt och peppar
2 msk hackad persilja
2 dl gräddfil
Beskrivning
Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
Skala lök, vitlök och potatis.
Hacka löken grovt och skiva vitlöken.
Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
Bryn lök och vitlök i hälften av oljan tillsammans med stött kummin några minuter tills löken börjar få färg.
Rör i tomatpurén och fräs någon minut. Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp.
Lägg i potatisen och låt grytan sjuda.
Bryn kycklingen i resten av oljan, lägg den över i grytan tillsammans med paprikan.
LÃ¥t koka ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan och blanda med gräddfilen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklinggulaschen med bröd och persiljekräm.
Skala lök, vitlök och potatis.
Hacka löken grovt och skiva vitlöken.
Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
Bryn lök och vitlök i hälften av oljan tillsammans med stött kummin några minuter tills löken börjar få färg.
Rör i tomatpurén och fräs någon minut. Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp.
Lägg i potatisen och låt grytan sjuda.
Bryn kycklingen i resten av oljan, lägg den över i grytan tillsammans med paprikan.
LÃ¥t koka ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan och blanda med gräddfilen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklinggulaschen med bröd och persiljekräm.
Visningar: 691
Inlagt 2013-01-01 12:04:54

