Receptbeskrivning

Kycklinggulasch

Ingredienser för
baguette (ugns baguette)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g fast potatis
2 röda paprikor
1 msk olja
1 tsk hel kummin
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater (chili)
7.5 dl hönsbuljong
600 g kycklingfilé
salt och peppar
2 msk hackad persilja
2 dl gräddfil


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
Skala lök, vitlök och potatis.
Hacka löken grovt och skiva vitlöken.
Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
Bryn lök och vitlök i hälften av oljan tillsammans med stött kummin några minuter tills löken börjar få färg.
Rör i tomatpurén och fräs någon minut. Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp.
Lägg i potatisen och låt grytan sjuda.

Bryn kycklingen i resten av oljan, lägg den över i grytan tillsammans med paprikan.

LÃ¥t koka ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Hacka persiljan och blanda med gräddfilen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklinggulaschen med bröd och persiljekräm.

Visningar: 629
Inlagt 2013-01-01 12:04:54