Receptbeskrivning

Rosa laxbiffar

Ingredienser för
500 g laxfilé
1 liten purjolök
2 ägg
1 dl kesella
2 msk majsstärkelse (maizena)
2 msk hackad dill
1 tsk torkad dragon
1 msk smör eller margarin
sås
2 dl mjölk eller vatten
2 dl lättcrème fraiche
1.5 msk konc hummerfond
ev 1 msk hackad dill
salt
peppar
potatis


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skär bort skinnet och bena ur laxfilén. Skär fisken i tärningar och lägg dem i matberedare eller mixer.
Skölj, strimla och tillsätt purjolöken i mixern.
Blanda ner ägg, kesella, majsstärkelse, dill, dragon, salt och svartpeppar.
Mixa till en slät jämn smet.

Forma dem till biffar eller bullar.
Stek dem runt om i 4-6 minuter.
Häll mjölk eller vatten och crème fraiche i samma stekpanna.
Smaksätt med hummerfond och dill.
Låt såsen koka ihop så att den blir en aning krämig.
Smaksätt med salt och peppar om det behövs.

Lägg fiskbullarna i såsen.
Servera gärna med potatis och sallad.

Visningar: 452
Inlagt 2013-01-01 13:09:52