Receptbeskrivning
Rosa laxbiffar
Ingredienser
för
500 g laxfilé
1 liten purjolök
2 ägg
1 dl kesella
2 msk majsstärkelse (maizena)
2 msk hackad dill
1 tsk torkad dragon
1 msk smör eller margarin
2 dl lättcrème fraiche
1.5 msk konc hummerfond
ev 1 msk hackad dill
salt
peppar
potatis
1 liten purjolök
2 ägg
1 dl kesella
2 msk majsstärkelse (maizena)
2 msk hackad dill
1 tsk torkad dragon
1 msk smör eller margarin
sås
2 dl mjölk eller vatten 2 dl lättcrème fraiche
1.5 msk konc hummerfond
ev 1 msk hackad dill
salt
peppar
potatis
Beskrivning
Skär bort skinnet och bena ur laxfilén. Skär fisken i tärningar och lägg dem i matberedare eller mixer.
Skölj, strimla och tillsätt purjolöken i mixern.
Blanda ner ägg, kesella, majsstärkelse, dill, dragon, salt och svartpeppar.
Mixa till en slät jämn smet.
Forma dem till biffar eller bullar.
Stek dem runt om i 4-6 minuter.
Häll mjölk eller vatten och crème fraiche i samma stekpanna.
Smaksätt med hummerfond och dill.
Låt såsen koka ihop så att den blir en aning krämig.
Smaksätt med salt och peppar om det behövs.
Lägg fiskbullarna i såsen.
Servera gärna med potatis och sallad.
Skölj, strimla och tillsätt purjolöken i mixern.
Blanda ner ägg, kesella, majsstärkelse, dill, dragon, salt och svartpeppar.
Mixa till en slät jämn smet.
Forma dem till biffar eller bullar.
Stek dem runt om i 4-6 minuter.
Häll mjölk eller vatten och crème fraiche i samma stekpanna.
Smaksätt med hummerfond och dill.
Låt såsen koka ihop så att den blir en aning krämig.
Smaksätt med salt och peppar om det behövs.
Lägg fiskbullarna i såsen.
Servera gärna med potatis och sallad.
Visningar: 845
Inlagt 2013-01-01 12:09:52

