Receptbeskrivning

Kalvköttbullar pomodori

Ingredienser för
1 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
olivolja till stekning
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
salt och peppar
500 g kalvfärs
1 st ägg
1 dl parmesanost
1 st vitlöksklyfta(or)
salt och peppar


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Börja med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna med höga kanter. Häll på tomater och tillsätt balsamvinäger, socker, salt och peppar. Låt puttra på svag värme medan du gör köttbullarna.

2. Blanda färsen med ägg, ost, persilja, riven vitlök, salt och peppar. Gör runda bullar i önskad storlek. Lägg ner i tomatsåsen och låt puttra. Finns lock, så sätt på det så slipper man en prickig spis.

3. Servera köttbullarna och såsen med tagliatelle eller annan favoritpasta.

Recept: Joanna Drevinger

Stajling: Victoria Nordström


Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 218
Inlagt 2013-01-01 22:47:22