Receptbeskrivning

Chokladtårta med polkagrädde

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Chokladbotten:
1 hg smör
1/2 dl kakao
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2,5 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl

Chokladtryffel:
4 hg choklad (förslagsvis hälften mörk choklad, hälften ljus)
3 dl vispgrädde

Polkagrädde:
1 dl krossade polkagrisar
3 dl vispgrädde

Botten:
Smörj en rund form med avtagbar kant, 20-25 cm i diameter.

Smält smöret i en kastrull. Rör ner kakao, vaniljfrön eller vaniljsocker, salt och socker i smöret. Tillsätt äggen och mjölet och rör till en slät smet.

Häll i formen och grädda i 12 minuter, 175 grader. Kakan ska fortfarande var lite kladdig. Låt svalna.

Tryffeln:
Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden i den odiskade kastrullen. Ta kastrullen från plattan och blanda i chokladen och rör tills den smält. Häll chokladtryffeln över den svalnade tårtbottnen. Ställ tårtan kallt tills tryffeln stelnat, gärna över natten.

Polkagrädde:
Lägg polkagrisarna i dubbla plastpåsar, vira en handduk runt och krossa med hammare. Vispa grädden och rör sen ner de krossa de polkagrisarna i grädden. Servera till tårtan.

Visningar: 341
Inlagt 2013-01-01 22:53:00