Receptbeskrivning

Tunnbrödsenchiladas med ananassalsa

Ingredienser för
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 bönor
kycklingfärs
1 msk smör eller margarin
500 g krossade tomater
1 msk chilipulver
1 salt
2 krm peppar
8 tunnbröd
150 gratängost
2 dl gräddfil


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 250°C.
Skala och finhacka lök och vitlök. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
Bryn kycklingfärsen i matfettet i en stor stekpanna. Tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa ytterligare ca 2 minuter. Rör ner bönor, krossade tomater och chilipulver. Koka upp och koka ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
Fördela färsröran på tunnbröden och rulla ihop längs kortsidan. Lägg med skarven nedåt i en smord, ugnssäker form. Strö över osten. Sätt mitt i ugnen 8–10 minuter tills osten har smält och fått fin färg. Gör salsan under tiden.
Ananassalsa: Häll av ananasen. Skär ananas och tomater i tärningar och lägg i en skål. Blanda med limeskal, pressad limejuice och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt koriandern strax före servering.
Servera kycklingenchiladas med ananassalsa och en klick gräddfil.

För alla
Rätten är äggfri.
Glutenfri: byt tunnbröd mot glutenfria tortillabröd bakade på enbart majsmjöl.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil, kontrollera innehållet i tunnbrödet.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ost mot mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu (innehåller soja), byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja), kontrollera innehållet i tunnbrödet.

Visningar: 338
Inlagt 2012-01-08 02:56:33