Receptbeskrivning

Rödvinssås

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
100 g rotselleri
1 liten morot
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
1 tomat
2 msk olivolja
1 dl balsamvinäger
3 dl rödvin
2 msk konc kalvfond
2-3 msk rönnbärsgele
1 msk maizena
1 msk smör

,
I V - vv
2.Hetta upp oljan i en kastrull. Bryn
grónsakerna de ska ta färg men
Inte brännas. Häll pá vinägern. Rör
om och koka tills vätskan får en
sirapsllknande konsistens
3.Häl| pà rödvinet och koka tills 1/3
av vätskan återstår. Tlllsätt kalv-
fond och 4 dl vatten. Koka 15-20
minuter.
4.Vispa ner rónnbärsgelén.
5.Rör ut ma]sstärkelsen I llte vatten.
Vispa ner det, Koka upp och lat
sjuda I ett par mlnuter.
6.Smaka av med salt och peppar.
Slla av och låt svalna Täck med
lock och ställ kallt.
Före servering Koka upp
såsen. Vispa ner smöret. Smaka av.

Visningar: 111
Inlagt 2013-01-02 21:27:30